Па думках спецыялістаў – дыетолагаў спажыванне самай распаўсюджаннай і любімай садавіны і гародніны з большай верагоднасцю дапаможа зберагчы нам здароўе, а багатыя вітамінамі прадукты з поспехам заменяць дарагія медыцынскія прэпараты.
Яблыкі – зніжаюць узровень халестэрыну і садзейнічаюць хуткаму страваванню.
Лімоны — умацоўваюць злучальную тканку і косную структуру, дзякуючы вітаміну С, павышаюць супраціўленне арганізму, абараняюць ад розных інфекцый.
Бананы – карысныя для стрававання, засцерагаюць сценкі страўніка ад шкоднага ўздзеяння вострай і саленай ежы. Сярод аматараў бананаў рэдка сустракаюцца захворванні язвы страўніка.
Бабы – зніжаюць узровень халестэрыну, нармалізуюць утрыманне цукру ў крыві і ў пэўнай ступені перашкаджаюць утварэнню рака прадстальнай залозы і грудзей.
Каляровая капуста — рэкамендавана жадаючым скінуць вагу, выводзіць шлакі і зніжае ўзровень халестэрыну.
Клубніцы – багатыя вітамінам С і клятчаткай, якія нейтралізуюць частку вірусаў, якія трапляюць у арганізм чалавека.
Морква – утрымлівае вітамін А, вельмі карысна для зроку, павялічвае працаздольнасць сэрца.
Бульба – багата каліем, які памяншае верагоднасць утварэння запаленчых працесаў і супакойвае дзейнасць кішэчніка, з’яўляецца важным элементам дыетычнага харчавання.
Часнок – прыродны антыбіотык, паніжае узровень халестэрыну, з’яўляецца натуральным прафілактычным сродкам і лекам супраць сасудных захворванняў.
Грэйпфрут – зніжае ціск і узровень халестэрыну.
Салодкі перац – багаты вітамінам С. З’яўляецца эфектыўным сродкам супраць прастуды, астмы, бранхіту, склярозу.
Цыбуля – змяшчае мноства неабходных для арганізма пажыўных рэчываў. Мае разнае вонкавае прымяненне, напрыклад, у якасці кампрэсу пры прастудзе, ангіне, бранхіце.
Сліва – аказвае бактэрыцыйнае дзеянне, здольнічае страваванню.